پارس جی پی اس وبلاگ

کاربرد و انواع گیرنده‌ جی ‌پی ‌اس

انواع گیرنده های جی پی اس

 

کاربرد و انواع گیرنده‌ های جی ‌پی ‌اس

در مقالات قبل درباره ی روش محاسبه مسافت از جی پی اس و نحوه عملکرد جی پی اس به صورت کامل پرداختیم، اکنون در این مقاله قصد داریم در توضیحاتی درخصوص انواع گیرنده های جی پی اس و کاربردهای آنها بپردازیم، پس با ما همراه باشید.

گیرنده‌ های جی ‌پی ‌اس انواع گوناگونی دارند و انتخاب هرکدام از آنها بستگی به موارد استفاده دارد؛ به عنوان مثال اگر می‌‌خواهید در داخل خودرو گیرنده جی پی اس را نصب کنید یا اینکه آن را در کوله پشتی خود قرار دهید گزینه‌های متعددی وجود خواهد دارد.

گیرنده جی ‌پی ‌اس بیسیک:  

این گیرنده‌ها در واقع از ساده‌ترین و کم قیمت‌ترین گونه‌ها هستند (اغلب کمتر از 100 دلار آمریکا) یک گیرنده بیسیک (پایه) می‌‌تواند بسیار دقیق تر از گیرنده‌های گران قیمت باشد، اما باید این مساله را هم در نظر داشت که این گیرنده‌ها بسیاری از ویژگی‌های دستگاه‌های گران قیمت را ندارند. ویژگی قابل توجهی که کمبود آن بیشتر حس می‌شود، نداشتن قابلیت نقشه برداری یا Mapping است که بعدا شرح داده خواهد شد.

در زیر تعدادی از امکانات این گیرنده‌های ساده آمده است:

-موقعیت یابی، تعیین طول جغرافیایی و عرض جغرافیایی که در واقع ویژگی اصلی یک گیرنده جی ‌پی ‌اس است.
-تعیین جهت با استفاده از یک قطب نما ی الکترونیکی.
-تعیین ارتفاع از سطح دریاهای آزاد، البته باید توجه داشت که دقت در اندازه گیری ارتفاع به خوبی دقت در موقعیت یابی نیست.
-تعیین زمان دقیق.
-موقعیت ماهواره‌ها و قدرت سیگنال ها.
-امکان محاسبه مسافت پیموده شده.
-امکان ذخیره سازی مسیر پیموده شده، که میتواند با استفاده از نقطه گذاری در صفحه نمایشگر نمایش داده شود.
-امکان هدایت و مسیر یابی.
-یافتن مسیری که در گذشته پیموده شده است.

گیرنده‌های جی ‌پی ‌اس دستی و نقشه برداری:

همانطور که از نام این گیرنده بر می‌‌آید گیرنده  نقشه بردار از قابلیت نمایش نقشه برخوردار است. این گیرنده‌ها ابعاد بزرگ تری نسبت به گیرنده‌های قبلی دارند. با اتصال این گیرنده به یک رایانه شخصی،  نقشه دلخواهتان را به گیرنده می‌‌دهید. جزئیات نقشه نیز بستگی به اندازه و نیز رزولوشن نمایشگر دارد. این گیرنده‌ها  فشارسنج،  قطب نمای الکترونیکی و سالنامه هم دارند. اگرچه این گیرنده‌ها باید خیلی گران قیمت تر از نمونه قبلی باشند، ولی افزایش قیمت نسبتاً کمی دارند و افزودن یک نمایشگر بزرگ تر برای شرکت تولید کننده هزینه زیادی را در بر ندارد.

قیمت این گیرنده‌ها از حدود 150 دلار آمریکا شروع می‌شود.

نقشه‌هایی که قابلیت بار کردن (upload) داشته باشند در یک سی‌دی قرار دارند که در هنگام خرید دستگاه به شما داده می‌شود. با استفاده از نصب نرم افزار نقشه در رایانه شخصی خود می‌‌توانید به انتخاب یک یا چند مسیر بپردازید و بعد از علامت گذاری نقشه آن را به گیرنده  نقشه بردار خود بدهید، ولی در این میان باید توجه کرد که دستگاه‌های دستی، ظرفیت محدودی دارند و تنها مقدار مشخصی از اطلاعات را می‌‌توان در آن‌ها ذخیره کرد.

مدل‌هایی از این گیرنده‌ها وجود دارند که می‌‌توان به آنها کارت حافظه اضافه کرد، که معمولاً از حافظه  SD یا از حافظه CF استفاده می‌شود.

گیرنده‌ جی‌ پی‌ اس برای خودرو به منظور مسیریابی:

این گیرنده ها بزرگ تر از گیرنده‌های دستی هستند و نمایشگری نسبتاً بزرگ دارند تا راننده در هنگام رانندگی به سادگی آن را بخواند. این گیرنده‌ها با استفاده از برق خودرو کار می‌کنند و بنابراین تنها در داخل خودرو به منظور مسیریابی قابل استفاده هستند.

پارس جی پی اس یکی از کارآمدترین از این نوع مسیریاب ها را با کامل ترین نقشه ها با برند ستونیکا عرضه میکند.

این گیرنده ها به کمک نرم افزار ویژه ای که در آن نقشه ها بارگذاری شده اند قابلیت مسیریابی و هدایت شما را از مبدا تا مقصد دارند.

ویژگی جالبی که معمولاً در این دستگاه‌ها وجود دارد، راهنمایی‌های صوتی دستگاه است و به راننده اجازه می‌‌دهد بدون اینکه چشم خود را از جاده بردارد، با گوش دادن به صدای راهنمای  دستگاه طبق نقشه پیش برود.

بسیاری از کارخانه‌های تولید خودرو با سفارش مشتری، یک دستگاه جی‌پی‌اس بر روی خودروهای فروشی خود نصب می‌‌کنند. آن‌ها ثابت هستند و از زیبایی و نیز ایمنی بیشتری برخوردارند.

گیرنده‌های جی‌ پی‌ اس برای خودرو به منظور ردیابی خودرو و مدیریت ناوگان:

این نوع گیرنده ها امروزه بسیار مرسوم شده اند و اشخاص و شرکت ها به منظور ردیابی خودروی خود و یا مدیریت ناوگان خود تمایل استفاده از این نوع ردیاب ها را دارند.

ویژگی اصلی این نوع گیرنده ها (ردیاب ها) مجهز بودن به ورودی و خروجی های متعددی میباشد که نظارت دقیق تری بر روی خودرو فراهم میشود ، به عنوان مثال با خرید ردیاب هلیوس علاوه بر مشاهده موقعیت خودرو به صورت لحظه ای میتوان از وضعیت روشن / خاموش ، باز/ بسته بودن درب و میزان وضعیت سوخت و حتی ارسال فرمان برای باز و بسته کردن قفل درب و همچنین خاموش کردن خودرو و….. برخوردار شد.

این نوع گیرنده ها علاوه بر گیرنده جی پی اس ، نیاز به ماژول GSM نیز دارد که از طریق آن بتواند اطلاعات دریافتی از ماهواره ها را به سرورهای فروشنده ارسال کند تا کاربر بتواند از طریق پنل کاربری خود موقعیت خودرو و یا متحرک های خود را برروی نقشه مشاهده نماید.

پارس جی پی اس پیشرو در ارائه این نوع ردیاب ها به منظور مدیریت ناوگان و ردیابی خودرو میباشد و ردیاب خودرو هلیوس که یکی از معتبرترین برندهای جهانی می باشد را به صورت انحصاری در ایران عرضه میکند.

شایان ذکر است امروزه با رشد صنعت اینترنت اشیاء این نوع گیرنده ها تحول زیادی داشته اند و علاوه بر صنعت خودرو در کاربردهای گوناگنی از جمله نظارت بر دام، نظارت بر کانتینر و صنعت حمل و نقل دریایی و حتی کنترل افراد و……. طراحی و تولید شده اند، که پارس جی پی اس تمامی این خدمات و راهکارهای اینترنت اشیاء را به صورت تخصصی ارائه میدهد.

گیرنده جی‌پی‌اس برای یک دستگاه پی دی ای:

برتری استفاده از یک دستگاه پی‌دی‌ای (PDA) به‌ عنوان یک جی ‌پی ‌اس، نمایشگری بزرگ است که افزون بر راحتی در مطالعه نقشه، جزئیات بیشتری را نیز قابل مشاهده می‌‌سازد. همچنین همانند جی ‌پی ‌اس‌ هایی که در داخل خودرو نصب می‌‌شوند، می‌‌توانند به صورت صوتی راهنمایی کنند.

برای استفاده از یک دستگاه پی‌دی‌ای به ‌عنوان جی ‌پی ‌اس و اتصال پی‌دی‌ای به گیرنده  جی ‌پی ‌اس چندین راه مختلف وجود دارد:

– استفاده از Sleeve: وسیله‌ای است که با قرار دادن پی‌دی‌ای در آن، عملکردهای متفاوتی را می‌‌توان برای پی‌دی‌ای فراهم ساخت. برای این کار به حافظه  CF و یا اسلات  PCMCIA هم احتیاج داریم. یک Sleeve می‌‌تواند کارت حافظه اضافی، باتری اضافی، یک دوربین و یک تلفن را به دستگاه شما متصل کند و مهم تر از همه به‌عنوان یک گیرنده جی‌پی‌اس برای دستگاه شما عمل کند. همچنین یک اسلات CF دیگر هم برای شما فراهم می‌‌کند که این اجازه را به شما می‌‌دهد تا بتوانید به کارهای دیگری در کنار استفاده از جی‌پی‌اس بپردازید. عملکرد یک  Sleeveجی ‌پی ‌اس درست همانند عملکرد یک CF جی‌پی‌اس است.

– حافظه CF یکی از حافظه ‌های متداول برای پی‌دی‌ای است که می‌‌تواند مستقیما به‌وسیله  اسلات مخصوص CF که در پی‌دی‌ای وجود دارد یا با استفاده ازSleeve  به دستگاه متصل شود. یک کارت CF جی ‌پی‌ا س انتخاب نسبتاً ارزان قیمتی است. ولی مشکلی در اینجا وجود دارد و آن این است که یک CF جی‌پی‌اس به سرعت باتری‌های پی‌دی‌ای شما را مصرف می‌‌کند و باید به فکر چاره باشید.
– بلوتوث جی‌پی‌اس: فن آوری بلوتوث این اجازه را به ما می‌‌دهد ارتباطی بدون سیم را بین چند دستگاه فراهم کنیم. شما می‌‌توانید پی‌دی‌ای خود را در دست گرفته و به گیرنده جی‌پی‌اس ای که در کوله پشتی تان قرار داده اید بصورت بی سیم متصل شوید. استفاده از یک بلوتوث جی‌پی‌اس همچنین برای داخل خودرو بسیار مناسب است چرا که با قرار دادن آن در جلوی داشبورد دید بهتری از آسمان را برای گیرنده تان فراهم می‌‌کنید.

– اتصال پی‌دی‌ای به گیرنده دستی جی‌پی‌اس با استفاده از کابل: با این روش می‌‌توانید با قیمتی مناسب هم در داخل خودرو و هم در خارج آن از دستگاه موقعیت یاب خود استفاده کنید. دستگاه پی‌دی‌ای با نمایشگر خوب و نسبتاً بزرگی که دارد برای مشاهده نقشه‌ها مناسب است.

– اتصال پی‌دی‌ای به گیرنده جی‌پی‌اس خودرو با استفاده از کابل: می‌‌توانید با انتخاب گیرنده‌ها ی موسوم به موشواره (mouse)  برای خودرو و یک پی‌دی‌ای از یک جی‌پی‌اس خوب بهره مند شوید. اگر می‌‌خواهید از جی‌پی‌اس خود تنها درون خودرو استفاده کنید، این مورد بهترین انتخاب است. گیرنده موشواره برق خود را از خودرو تأمین می‌‌کند و باتری‌های پی‌دی‌ای شما بیشتر دوام خواهند آورد. همچنین این گیرنده یک کابل دوشاخه (Y) دارد که برق پی‌دی‌ای شما را نیز تأمین می‌‌کند. گذشته از این ها، ویژگی بسیار خوب گیرنده‌های موشواره، حداقل قیمت آن‌ها است.

– گیرنده جی‌پی‌اس برای رایانه کیفی (لپ‌تاپ): تقریباً همانند یک گیرنده جی‌پی‌اس برای دستگاه پی‌دی‌ای است با این تفاوت که در اینجا دیگر نیازی به استفاده از Sleeve یا چیزی شبیه به آن نیست. بخاطر داشته باشید که اگر شما بخواهیداز یک CF جی‌پی‌اس به‌عنوان گیرنده لَپ‌تاپ خود استفاده کنید، CF جی‌پی‌اس شما با اتصال مستقیم به لپ‌تاپ از آن بیرون می‌‌زند و بنابراین اگر بخواهید در حالی که روی صندلی خودرو نشسته اید از جی‌پی‌اس هم استفاده کنید ،گیرنده جی‌پی‌اس شما دید خوبی از آسمان نخواهد داشت و به خوبی وضعیتی که گیرنده را مستقیما زیر آسمان قرار می‌‌دهید عمل نخواهد کرد.

در مقاله ی بعدی درباره اصول و کاربردهای اصلی فن آوری جی پی اس توضیحات جامع و تخصصی را ارائه خواهیم داد.


استفاده از مطالب و محتوی مندرج در وب سایت پارس جی پی اس فقط برای مقاصد غیرتجاری و با ذکر منبع بلامانع است.

نحوه تعیین موقعیت جغرافیایی جی پی اس
نحوه محاسبه مسافت از جی پی اس
با روش‌های زیر می‌توانید این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
ضمن تبریک سال نو، به اطلاع می رساند پارس جی پی اس از 27 اسفند لغایت 13 فروردین 1403 تعطیل می باشد، طبق روال واحد پشتیبانی فنی 24 ساعته پاسخگو خواهد بود.
+